Ads Top

Thema Oorlog & Bevrijding bij ONS

In mei is het thema Oorlog & Bevrijding via televisiezender ONS. Een greep uit de programmering:

Corrie ten Boom – Het Leven van een Verzetsheldin (documentaire)
- woensdag 2 mei om 20:00 uur
Als één van de weinigen overleefde de verzetsvrouw Corrie ten Boom het concentratiekamp Ravensbrück. Ze moest daar haar zus Betsie achterlaten. De historische documentaire Corrie ten Boom – Het Leven van een Verzetsheldin zoomt in op haar leven en haar boodschap van vergeving en verzoening. Corrie is vooral bekend door het wereldberoemde verhaal van De Schuilplaats, waarin zij met haar familie ruim 800 Joodse mensen het leven redde. In 1944 werden ze verraden en op transport gezet naar het concentratiekamp Ravensbrück.

Oorlogsverhalen – De Tweede Wereldoorlog (6 afl. x ca. 25 min.)
- vanaf 4 mei iedere vrijdag om 20:30 uur
In de serie Oorlogsverhalen – De Tweede Wereldoorlog brengen programmamakers Michiel Praal en Pia van der Molen een bijzondere reeks gesprekken met getuigen en nabestaanden van getuigen van één van de donkerste perioden uit de vaderlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Stuk voor stuk vertellen zij hun indrukwekkende verhalen over verschillende aspecten van de oorlog. Zo komen getuigen van de concentratiekampen Westerbork en Amersfoort, Engelandvaarders en onderduikers aan het woord. Maar ook de nabestaanden van Joden die de oorlog overleefden en naar Israël verhuisden, vertellen hun verhaal.

Het Adelaarsnest
Het Adelaarsnest (documentaire, 2 delen)
- maandag 7 mei en maandag 14 mei om 20:00 uur
Diep verborgen in de Beierse Alpen, lag ooit Het Adelaarsnest. Het hoofdkwartier van één van de wreedste dictators uit de wereldgeschiedenis: Adolf Hitler. Op deze berg maakte Hitler zijn belangrijkste militaire beslissingen en bereidde hij zijn moorddadige plannen voor, die uiteindelijk miljoenen onschuldige mensen het leven zouden kosten. Het Adelaarsnest is een indringende documentaire die de opkomst en ondergang van het Derde Rijk en zijn Führer laat zien met Hitler’s Alpenresidentie in een centrale rol.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.