Ads Top

Sony kondigt drie nieuwe 4K HDR-camcorders aan

Sony kondigt drie nieuwe 4K HDR-camcorders aan: de XDCAMPXW-Z90, de NXCAM HXR-NX80 en de Handycam FDR-AX700. Deze modellen zijn uitgerust met een Fast Hybrid AF-systeem voor een accurate autofocus.

De nieuwe camcorders ondersteunen allemaal een instant HDR-workflow (High Dynamic Range). Dit garandeert hoogwaardige HDR-content met een minimale postproductie.

Het Fast Hybrid AF-systeem zorgt voor een optimale scherpstelling en tracking tijdens het maken van opnamen. Dit systeem beschikt over 273 AF-punten fasedetectie. Ook is een nieuw ontwikkeld AF-algoritme opgenomen. Dit maakt scherpstellen een stuk makkelijker. Vooral wanneer een nauwkeurige scherpstelling nodig is om 4K-video's te maken. In de video-opnamemodus geven fasedetectie-AF-frames het gebied weer waar de camera op focust. Hierdoor kan de gebruiker een object in scherpstelling voortdurend in de gaten kan houden.

De nieuwe camcorders hebben een OLED-Tru Finder met een hoge resolutie (0.3 n9-inch OLED met 2.359K dots) en geavanceerde touchscreenbediening. Via het 3.5-inch lcd-scherm is het eenvoudig om de focus te weerleggen op een ander object of instellingen aan te passen. Via dit touch-screen zijn tevens AF Drive Speed, Tracking Depth Range en Subject Switching Sensitivity aanpasbaar.

De nieuwe camcorders ondersteunen 4K HDR-opnamen met HLG (Hybrid Log-Gamma) en bieden een instant HDR workflow. De tijd aan postproductie kan hiermee worden beperkt. Tevens kan eenvoudig hoogkwalitatieve HDR-content zonder grading worden geproduceerd. Doorgaans was hiervoor zeer geavanceerde techniek en gespecialiseerde kennis voor nodig.

De XDCAM PXW-Z90 en NXCAM HXR-NX80 zijn vanaf december beschikbaar in de Benelux. De FDR-AX700 is vanaf oktober verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.