Ads Top

Misdaaddocumentaire ‘Motorbendes Onder Vuur’ eerste in reeks Videolanddocu’s

Videoland start dit najaar met eigen documentaires over thema’s die de Nederlander bezighouden. Soms ongrijpbaar, soms dichtbij. Vanaf komende vrijdag is de eerste onthullende Videolanddocu te zien: ‘Motorbendes Onder Vuur’. In deze exclusieve reportage duikt misdaadverslaggever John van den Heuvel in de frontlinie van de ‘vuile oorlog’ tussen justitie en de criminele motorwereld in ons land. Belangrijke betrokkenen komen in beeld en aan het woord. Een ex-lid klapt zelfs uit de school en onthult met gevaar voor eigen leven de schimmige kant van No Surrender.

De jacht op motorbendes nadert het slotoffensief. Clubs als No Surrender, Hells Angels en Satudarah liggen al jaren onder vuur en politie en het Openbaar Ministerie zijn uit op een verbod van een aantal clubs. In deze documentaire onthullen onderzoeksleiders van politie en openbaar ministerie voor het eerst hoe het geweld bij bepaalde motorclubs is geëscaleerd, hoe zelfs eigen leden worden mishandeld, bedreigd en geïntimideerd en van welke waslijst aan ernstige strafbare feiten de kopstukken van bepaalde motorbendes worden verdacht. De oprichter van No Surrender, Klaas Otto, is doelwit nummer één. Hoe is het nu met Otto en zijn club? Is No Surrender werkelijk een gezelligheidsvereniging van stoere bikers, wat Klaas Otto in 2013 wilde doen geloven? Of is het een criminele organisatie, die niet terugdeinst voor moord, doodslag, ernstige mishandeling, afpersing en drugshandel?

Eind oktober staat wederom een release van een ‘Videolanddocu’ op het programma. Dit jaar is het exact 30 jaar geleden dat Gerrit Jan Heijn werd ontvoerd en Nederland werd opgeschrikt door de moord die Ferdi E. al de eerste dag van de ontvoering pleegde. In ‘De Ontvoering van Gerrit Jan Heijn’ spreekt John van den Heuvel met deskundigen en oud-rechercheurs. Zij nemen Van den Heuvel mee terug in de tijd en laten zien hoe zij ontvoerder en moordenaar E. in de val lokten. Zeer uniek in dit document zijn de échte verhoren en de échte reconstructie: E. vertelt hierin tot in detail waarom en hoe hij zijn misdaden heeft begaan.

De Videolanddocu ‘Motorbendes Onder Vuur’ is exclusief te zien bij Videoland, vanaf 29 september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.