Ads Top

Bijna de helft van Nederlanders kijkt online tv

Uit de nieuwste meting van de internationale studie GfK ViewScape blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders inmiddels naar betaalde online videocontent kijkt via een abonnement of losse verkoop.

Leeftijd en levensfase hebben de meeste impact op de manier van kijken. 18-34 jarigen besteden dagelijks 3 uur en 40 minuten aan het kijken van online video content. Dit is drie uur meer dan 55+ers kijken.

De groep 18-34 jarigen met een betaald Video on Demand (VoD) abonnement spenderen de helft van hun totale videokijktijd aan content via dit abonnement. Welke content jongeren kijken wordt vooral bepaald door aanbevelingen van vrienden en familie en promoties/trailers. De 55-plusser zoekt vooral binnen de TV kanalen die ze al regelmatig kijken of raadpleegt de (elektronische) programmagids.

Online video kijken zorgt er vooral voor dat de totale video consumptie is toegenomen. Het vervangt slechts voor een deel lineair tv kijken. De meerderheid van de consumenten heeft vooralsnog de voorkeur voor lineair tv kijken, zelfs diegene met een betaald Video on Demand abonnement. 22 procent van de consumenten die een betaalde VOD service hebben geeft hieraan de voorkeur.

Marktleider Netflix laat nog steeds een toename zien in het aantal gebruikers. Het succes van Netflix heeft de markt voor andere abonnement diensten geopend. 69 procent van de consumenten heeft één betaald VoD abonnement. 14 procent heeft er twee en 17 procent zelfs 3 of meer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.