Ads Top

Smartcard heractiveren, zo doe je dat

Er zijn weer mooie dagen op komst. Niet alleen wordt het weer steeds prettiger. Ga jij voor de eerste keer dit jaar weer tv-kijken via de schotel? Dan moet je misschien eerst je smartcard heractiveren voor beeldontvangst.

De smartcard is een chipkaart die ingebouwd is in de interactieve apparatuur van CanalDigitaal. Daarnaast maken veel klanten gebruik van de losse smartcards. Het is een essentieel onderdeel van je tv-apparatuur. Dankzij dit kaartje weet de apparatuur namelijk welke zenders er in jouw pakket zitten. En hierdoor weet de tv-ontvanger welke zenders gedecodeerd moeten worden. Zonder smartcard kun je geen tv-kijken via de satelliet. De smartcard moet dan wél geactiveerd zijn, want met een inactieve smartcard kan de apparatuur van je satelliet-tv geen zenders decoderen.

Als je een tijd geen tv hebt gekeken, moet de smartcard opnieuw geactiveerd worden. Dit komt omdat een smartcard elke maand nieuwe kijkrechten krijgt. Deze rechten moet ‘ie dan vernieuwen zodat jij tv kunt kijken. Is de smartcard te lang niet gebruikt? dan wordt ‘ie inactief. Je moet ‘m dan heractiveren om de kijkrechten te verversen en om weer tv te kijken.

Kijk je wekelijks televisie, dan hoef je waarschijnlijk je smartcard nooit te heractiveren. Dat is waarschijnlijk anders als je ons Recreatie Basis HD-pakket gebruikt, dat te gebruiken is van 21 maart tot 21 september. Na het recreatieseizoen gebruik je dan waarschijnlijk een paar maanden niet de interactieve apparatuur waarin de smartcard zit. Zodra het recreatieseizoen begint, zal je moet je waarschijnlijk de smartcard heractiveren. Hoe je dit merkt? Door een melding op je televisie, zoals ‘Geen rechten’, ‘Access denied’ of iets van gelijke strekking.

Bij de meeste ontvangers kun je de smartcard automatisch laten heractiveren. Zap op je ontvanger naar de zender NPO 1 HD en laat de ontvanger gedurende een uur op deze zender staan. Wissel ondertussen niet van zender. Je kunt een smartcard ook actief heractiveren via deze website. Hiervoor vul je het nummer van jouw smartcard in. Je achterhaalt het smartcardnummer in het instellingenmenu van je interactieve tv-ontvanger. Zodra je het smartcardnummer online hebt ingevoerd, duurt het maximaal een uur voordat je weer tv kunt kijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.