Ads Top

Aantal kijkers van Veronica Meimaand Filmmaand ‘furieus’ gestegen

De Veronica Meimaand Filmmaand is dit jaar zeer goed bekeken. Zowel het marktaandeel van Veronica als het aantal kijkers per film lagen ruim boven de editie van vorig jaar. De best scorende film was de tv-première van Furious 7. Hierop stemden 566.000 kijkers af, goed voor een marktaandeel van 14,8 procent (20-54 jaar). Dit zevende deel van de Fast & Furious-reeks noteerde de hoogste score voor een maandagavondfilm bij Veronica sinds The Hangover in 2012.

Per film steeg het gemiddelde marktaandeel van 8,2 procent (mei 2016) naar 8,7 procent (mei 2017). Ook twee andere delen uit de Fast & Furious-reeks, Fast Five (10,4 procent) en Fast & Furious 6 (13,3 procent), trokken veel kijkers, evenals de tv-première van Taken 3 (10,7 procent). Het gemiddelde marktaandeel van Veronica kwam in mei uit op 6,3 procent, een jaar geleden lag dit op 5,9 procent. Deze stijging kwam behalve door de beter bekeken films ook tot stand door de uitzending van vier UEFA Champions League-wedstrijden.

De Veronica Meimaand Filmmaand is sinds de jaren tachtig uitgegroeid tot een begrip, de themamaand waarin alles draait om film. Veronica Magazine, Radio Veronica en Veronica TV hebben dit jaar de handen ineen geslagen hiervoor. Met Disney werd tevens gezamenlijk de rode loper screening van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam georganiseerd voor onder meer BN’ers en prijswinnaars.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.