Ads Top

Pathé opent Dolby Cinema en 4DX zalen plus zevende IMAX bioscoop

Voor het einde van 2017 openen twee Dolby Cinema zalen in Nederland. Op termijn volgt een derde Dolby Cinema zaal, krijgen vijf IMAX zalen het IMAX Immersive Soundsystem, opent een zevende IMAX bioscoop en wordt er meer bekend over locaties en timing van 4DX zalen. Dat meldt exploitant Pathé.

Dolby Cinema, met Dolby Vision en Dolby Atmos, is een premium bioscoopaanbod voor bezoekers dat 'spectaculaire' beeld- en geluidstechnologie combineert met 'inspirerend design'. Dit najaar opent Pathé de eerste twee Dolby Cinema zalen. In Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam worden de grootste zalen omgebouwd naar Dolby Cinema. De derde bioscoop wordt later bekendgemaakt.

4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar leven erin. Bewegende stoelen en effecten zoals wind, bubbels en geur zorgen, synchroon met de actie op het scherm, voor een ongekende ervaring. Binnenkort wordt er meer bekend over exacte locaties en timing van 4DX zalen.

Naast de nieuwe samenwerkingen met Dolby Cinema en 4DX gaat Pathé de samenwerking met IMAX verder intensiveren. In 2005 introduceerde Pathé IMAX in Nederland en de afgelopen twaalf jaar is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste markten wereldwijd voor het IMAX merk. Pathé gaat de komende tijd vijf IMAX zalen uitrusten met het IMAX Immersive Soundsystem, terwijl op termijn een zevende IMAX theater wordt geopend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.