Ads Top

De laatste evolutie in smartwatches (i.m.)

Een slim horloge, dat in combinatie met je smartphone heel handige features bezit: dat is een smartwatch. Een smartwatch maakt via een bluetoothverbinding contact met je smartphone. Je ziet op je smartwatch meteen wie er aan de lijn hangt als men je opbelt. Als je een e-mail of een binnenkomend bericht ontvangt op je smartphone, kun je deze op je smartwatch bekijken. Het antwoord op die berichten kun je inspreken op je intelligente klokje. Diverse apps werden inmiddels ontwikkeld om de mogelijkheden van een smartwatch nog verder uit te breiden. Denk daarbij aan het bekijken van het weerbericht, het raadplegen van je agenda, de muziek op je smartphone instellen enzovoorts. Een smartwatch met ingebouwde hartslagmeter, stappenteller en versnellingsmeter is bovendien erg bruikbaar voor sporters.
 
Draaien op Android Wear 2.0
Google presenteerde in 2014 het besturingssysteem Android Wear, waarop sindsdien de meeste smartwatches draaien. Inmiddels heeft Google de nieuwe versie Android Wear 2.0 uitgebracht. Met deze nieuwe versie kan een smartwatch als een zelfstandig Android-apparaat functioneren, dus niet meer in combinatie met een smartphone. Het is de bedoeling dat de nieuwste smartwatches een eigen wifiverbinding en een eigen simkaart krijgen, zodat ze niet meer met een smartphone verbonden hoeven zijn.

De Casio smartwatches
Casio heeft het nieuwe besturingssysteem Android Wear 2.0 voor het eerst toegepast in zijn nieuwste smartwatchmodel WSD-F20. Opmerkelijk aan dit intelligente Casio horloge is de robuustheid. De WSD-F20 voldoet aan militaire standaard STD-801G. Dit komt erop neer dat het horloge waterdicht is tot op een diepte van 50 meter, bestand is tegen een flinke val en tegen temperaturen ver onder het vriespunt. In de monochrome modus geeft het Casio horloge alleen de tijd weer, zodat de accu langer meegaat. Als je echter apps gebruikt, toont de smartwatch een kleurrijk beeld. Dit intelligente Casio horloge is vooral handig bij buitensporten. De smartwatch heeft een ingebouwde gps. Met de activity app van Casio kun je verschillende parameters van je activiteiten tijdens het sporten meten. Bovendien kan de WSD-F20 via wifi zelf een verbinding maken met het internet, of via bluetooth met andere apparaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.