Ads Top

Verbod tegen illegale Live Bioscoop

BREIN is opgetreden tegen een 23-jarige Rotterdammer die een Facebook pagina beheerde, Live Bioscoop, waarop hij dagelijks gratis films vertoonde zonder toestemming van rechthebbenden.

De anonieme beheerder wierf gebruikers met de slogan 'Kijk naar de beste films op Live Bioscoop direct in HD met ondertiteling gratis'. Zelf probeerde de man wel geld te verdienen met zijn illegale activiteiten door middel van de verkoop van advertentieruimte op zijn pagina en de oproep geld te doneren. Zo kon BREIN ook zijn identiteit vaststellen.

De populariteit van de site steeg de afgelopen tijd tot boven de 26.000. Gebruikers konden de pagina volgen en herinneringen ontvangen voor de vertoningen. Ook konden zij stemmen op verschillende films en de streams op hun eigen pagina delen.

Op negeren van het verbod staat een dwangsom van 2000 euro per dag tot een maximum van 50.000 euro. BREIN heeft inmiddels een schikking getroffen voor 7500 euro en een bericht op de pagina waarom deze gesloten is. Ook komen eventuele verdere inkomsten toe aan BREIN.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.