Ads Top

KPN breidt uit met 4K televisie kijken

In de loop van 2017 kunnen steeds meer KPN-klanten profiteren van 4K TV kijken. Met de 4K tv-ontvanger van KPN is het mogelijk om 4K kanalen, on demand en straks ook OTT content als Netflix te bekijken.

In 2017 zal deze ultra HD tv ontvanger steeds verder worden uitgerold, zo blijkt uit navraag vanallesineenpakketten.nl. Een ultra HD tv-ontvanger kan maar liefst 4 keer scherper beeld doorgeven dan een full HD tv ontvanger, deze ontvanger is bij KPN straks onderdeel van een van hun pakketten.

Een 4K televisie beschikt over vier keer zoveel pixels als een full HD tv. Om deze hoge schermresolutie optimaal te benutten is het nodig dat de televisiezender elke pixel afzonderlijk aanstuurt. Hoe meer pixels er verstuurd worden, hoe beter de beeldkwaliteit. KPN zendt tot nu toe niet veel uit in 4K, maar is er wel klaar voor.

De Formule 1 is vanaf 2017 beschikbaar in 4K. KPN bekijkt de mogelijkheden om het zenderaanbod in 4K verder uit te breiden. Of de Formule 1 in 2017 door KPN in 4K wordt uitgezonden, is nog niet bekend. KPN zelf zegt dat het nog geen details kan geven over de mogelijkheden van volledig 4K TV kijken. Wel zet het serieuze stappen in de goede richting om hoogwaardige beeldkwaliteit aan te bieden, zo is onlangs muziekzender Xite aan het 4K aanbod toegevoegd.

KPN rekent geen extra kosten voor de 4K tv-ontvanger. De ontvanger zal waarschijnlijk onderdeel worden van een van de uitgebreidere pakketten van KPN.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.