Ads Top

Panasonic introduceert topmodel hybride bridge camera

Panasonic kondigt vandaag de nieuwe LUMIX bridge camera DMC-FZ2000 aan. Deze biedt een 20x optische zoomlens, een 1,0-inch MOS-sensor en de mogelijkheid om onbeperkt 4K-video's op te nemen in MOV/MP4.

De LUMIX FZ2000 plaatst zich in een andere klasse dan conventionele compactcamera's. De LUMIX FZ2000 is volgens Panasonic het perfecte toestel voor semiprofessionele videografen.

De LUMIX FZ2000 is uitgerust met het nieuwe LEICA DC VARIO-ELMARIT-lenssysteem met 20x optische zoom (vergelijkbaar met 24-480 mm bij een 35mm-camera) en een diafragmabereik van F2.8 tot F4.5. Het lenssysteem bestaat uit 16 lenzen in 11 groepen en presteert optisch uitstekend met minimale ghosts (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken). Daarnaast is de lens voorzien van een geleidingsmechanisme dat vaak wordt toegepast in professionele videocamera's.
Samen met de interne zoomconstructie zorgt het geleidingssysteem voor een stabiliteit zodat er soepel en stabiel kan worden gezoomd. Eventuele onscherpte wordt met circa 80 procent onderdrukt in vergelijking met de voorganger van deze camera, de LUMIX FZ1000.

De LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens heeft een diafragma met negen lamellen. Door de ronde vorm ontstaat een zacht onscherpte-effect dat zich probleemloos aanpast aan plotselinge veranderingen in hoeveelheid licht dankzij de toepassing van een galvanometer, die ook wordt gebruikt in professionele videocamera's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.