Ads Top

Gaat jouw iPhone ook zo snel leeg? (i.m.)

Met de komst van iOS 7 werd de korte batterijtijd van de iPhone een vaak gehoorde klacht. Toch zijn er manieren om meer uit de batterij van je iPhone 6 of iPhone 6S te halen. Hieronder geven we alvast een aantal tips.

1. Automatisch downloaden uitschakelen
iOS 7 download automatisch alle nieuwe versies van je apps. Zodra er een update beschikbaar is, kan iOS 7 die gebruiken. Wanneer je iPhone dan gewoon aangesloten is op netstroom, levert dit geen problemen op. Ben je echter vaak onderweg, dan kan deze functie best veel (onnodige) energie verbruiken. Je schakelt hem uit via de instellingen.

2. Minder helderheid, meer contrast
Een helder scherm vergt veel energie. Loopt je batterij ten einde, dan kan het helpen die helderheid even te verminderen. Hiervoor schakel je eerst de automatische helderheid uit (instellingen, achtergrond en helderheid, pas automatisch aan).
Soortgelijk kun je ook energie besparen door het beeldcontrast van je toestel te verhogen. Hierdoor vermijd je het gebruik van het blur effect, dat veel stroom vraagt. Je gaat naar instellingen, algemeen, toegankelijkheid, verhoog contrast.

3. Geen draadloze voorzieningen
Wanneer je de internetverbinding niet nodig hebt, kun je hem net zo goed uitschakelen. Dat is zinvol voor de meeste verbindingen, behalve bij het zuinige 4G. Wi-Fi en Bluetooth kun je uitzetten via het control panel of de instellingen app. Daarnaast zou je de telefoon ook op vliegtuig-stand kunnen zetten, let wel: als je dit doet kan je niet meer bellen en internetten.

4. Wallpaper
Dynamische wallappers zijn leuk, maar vreten ook veel energie. Zeker wanneer je de hele tijd onderweg bent, is het beter deze Wallpapers te vermijden. Je gaat naar instellingen, achtergrond en helderheid, kies achtergrond. Daar kies je voor een stilstaande wallpaper.

5. Hongerige apps uitschakelen
Facebook of WhatsApp zijn energierovers. Om de slaapstand van je toestel te omzeilen, houden ze je smartphone in voortdurende communicatie met hun servers. Dit soort apps laat je daarom best nooit zomaar aanstaan. Heb je ze niet nodig, dan sluit je ze hard af. Zo stopt de communicatie tussen servers en smartphone, en dus het energieverbruik. Geen paniek: notificaties van je apps blijven gewoon binnenkomen.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.