Ads Top

Winnaars iPhone fotografie wedstrijd (i.m.)

Apple organiseert elk jaar de iPhone Photography Awards. Dat is natuurlijk mogelijk doordat de camera van iPhone steeds beter wordt. Zo beschikken de iPhone 6s en de iPhone se over een uitstekende camera van 12 megapixels. Mensen vanuit heel de wereld doen elk jaar weer mee aan de fotowedstrijd. Dit jaar werden er dan ook maar liefst 3000 foto's ingezonden vanuit 139 verschillende landen. Maar wie zijn de grote winnaars van deze jaarlijkse wedstrijd? We vertellen het je hieronder.

Eerste en de tweede plaats
Er zijn winnaars gekozen uit vele verschillende individuele categorieën. Daarnaast zijn er echter ook vier hoofdprijswinnaars gekozen. De absolute winnaar is Siuyan Niu, een Chinese fotograaf. Hij maakte een foto van een 70-jarige man in het berggebied vlakbij de Chinese stad Xinjiang, waar de fotograaf zelf vandaan komt. De 70-jarige man is volgens de fotograaf een norse man maar ontdooit op de foto volledig wanneer hij met zijn neus de snavel van zijn adelaar aanraakt. De tweede prijs ging naar de Poolse fotograaf Patryk Kuleta. Zijn foto is in alles de tegenpool van de foto die de eerste prijs won. Kuleta koos er namelijk voor om een abstract beeld te maken van twee beroemde kathedralen in de Poolse stad Warschau. Hij wil daarmee architectuur op een totaal andere manier laten zien dan we gewend zijn en gebruikt daarvoor een impressionistisch beeld.

Derde en de vierde plaats
De derde en de vierde plaats worden bezet door twee Amerikanen. Robin Robertis maakte een prachtige foto midden op een schiereiland vlakbij Massachusetts. Het bijzondere is dat de foto gemaakt werd tijdens een iPhone-workshop. Kandidaten moesten de zonsondergang fotograferen en Robertis voegde daar een menselijk aspect aan toe door iemand met een rode paraplu te laten poseren. Die foto die Carolyn Mara Borlenghi de vierde plaats opleverde, werd gemaakt in een kustplaats in Florida. De foto kreeg de titel 'Wonderland' en was eigenlijk bedoeld voor een hashtag project op Instagram. Carolyn staat samen met haar zoon in de winter op het strand met een rendiermasker op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.