Ads Top

ACM gaat voorwaarden uitzendrechten Eredivisie van Fox onderzoeken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de voorwaarden tegen het licht houden die FOX/Eredivisie Media en Marketing C.V. (Fox) stelt aan de verkoop van de rechten op live-uitzendingen van Eredivisie voetbal.

De Eredivisie start weer op 5 augustus. Voor de komende jaren heeft Fox nieuwe contracten opgesteld voor de distributie van het live uitzenden van Eredivisie voetbal. Voor sommige distributeurs, zoals kabelmaatschappijen en telecomproviders, lopen de huidige contracten nog door, voor anderen lopen ze op 31 juli a.s. af. De nieuwe voorwaarden lijken een wezenlijke wijziging van het huidige contract. Voor de distributeurs waarvan de contracten bijna aflopen gelden straks dus andere voorwaarden.

Daardoor ontstaat er volgens ACM mogelijk een oneerlijk speelveld tussen distributeurs met een nieuw contract en distributeurs waarvan het contract nog doorloopt. Dit kan leiden tot een verhoging van de prijs van zenderpakketten of afname van de keuzes voor consumenten. Een aantal distributeurs heeft ACM gevraagd hiernaar te kijken.

ACM is in gesprek met partijen en gaat ervan uit dat Fox consumenten niet de dupe laat worden van de contractonderhandelingen en Eredivisie voetbal in ieder geval nog een periode doorgeeft onder de oude voorwaarden zo lang er geen nieuwe contracten zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.