Ads Top

KPN verliest kort geding tegen FOX Media

KPN heeft het kort geding tegen FOX Media verloren. Het contract over doorgifte van de zenders hoeft niet op basis van de bestaande voorwaarden te worden verlengd.

Kern van het conflict is de verplichte opname van FOX Sports in het basispakket, waarvoor KPN en andere aanbieders maandelijks 2 euro per huishouden moeten betalen. De aanbieders vinden die bedragen te gortig omdat niet veel wordt gekeken naar de zender.

Met het vonnis trekken aanbieders aan het kortste eind. Als zij niet akkoord gaan met de voorwaarden, raken ze ook de betaalzenders voor de Eredivisie kwijt.

Het vonnis kan nog worden teruggedraaid door toezichthouder ACM. Die stelt dat contracten onder gelijke voorwaarden moeten worden aangeboden.

Die voorwaarden zijn een wezenlijke wijziging van het huidige contract. Voor de distributeurs waarvan de contracten bijna aflopen gelden straks andere voorwaarden. Daardoor ontstaat er mogelijk een oneerlijk speelveld tussen distributeurs met een nieuw contract en distributeurs waarvan het contract nog doorloopt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.