Ads Top

Met deze smartphones kun je HD-kwaliteit streamen (i.m.)

Full HD en 1080p zijn twee termen die hetzelfde aanduiden, met name een schermresolutie van 1080 x 1920 pixels. Dat is vandaag de resolutie van de meeste TV-toestellen. De eerste smartphone die met Full HD werkte was de originele HTC J Butterfly / Verizon-bound Droid DNA, een toestel uit 2012. Aanvankelijk klonk daarbij de kritiek dat Full HD overkill zou zijn voor een smartphone. Vandaag is het echter de norm geworden en voorzien de bekendste producenten hun toestellen zelfs van zogenaamde Quad HD.

Aangezien het verschil tussen Full en Quad niet altijd bijzonder zichtbaar is, blijft Full HD een favoriete optie van veel consumenten. Voor soortgelijke kwaliteit legt dit systeem immers minder beslag op processor en batterij. Maar wat zijn dan de beste Full HD toestellen van het moment? We geven hieronder drie mogelijke antwoorden.

1. Apple iPhone 6 Plus
De Apple iPhone 6 Plus gaat de geschiedenis in als de eerste iPhone met 1080p display. Het scherm van 5.5 inches zorgt zo voor een PPI van 401. Dit is momenteel de 'scherpste' Apple display voor mobiele toestellen. Ook in zijn geheel is de 6 Plus een van de beste Full HD smartphones op de markt.

2. Samsung Galaxy S6
Hoewel Samsung met de S6 niet tornde aan de schermgrootte van 5.1 inches werd de resolutie van de AMOLED display aanzienlijk verhoogd naar een indrukwekkende 2560 x 1440 pixels. Dit zorgt voor een dichtheid van maar liefst 577 ppi. In cijfers is de Samsung Galaxy S6 vandaag zo het absolute toptoestel op de markt. Knap is vervolgens dat Samsung hierin slaagt zonder wezenlijke impact op de batterijtijd. Toch zal de dagelijkse gebruiker niet meteen het verschil merken met 'lichtere' concurrenten.

3. Sony Xperia Z3+
Zonder werkelijke upgrade doet ook de Sony Xperia Z3+ het erg goed als het op Full HD aankomt. Het scherm van 5.2 inches en 1080p wordt gekoppeld aan een stevige 2930 mAh batterij, die gemakkelijk een aantal dagen meegaat. De processor van de Xperia, een Qualcomm Snapdragon 810 chipset gecombineerd met tal van krachtige geheugenfuncties, zorgt er ondertussen voor dat het excellente beeld geen prijs vergt qua gebruiksvriendelijkheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.