Ads Top

Rechtbank verwijst mediaspeler zaak door naar Europees Hof van Justitie

De rechtbank Midden-Nederland heeft een zaak aangespannen door Stichting BREIN over mediaspelers met illegale content doorverwezen naar het Hof van Justitie EU. Dat blijkt uit het deze week gepubliceerde vonnis van de rechtbank Lelystad.

Filmspeler.nl heeft een mediaspeler aangeboden in verschillende configuraties. Op deze hardware draait open source XBMC software voor het bekijken van films. Ook werd verwezen naar bronnen met illegale titels.

In november 2014 heeft Brein een aantal eigenaren van streamingwebsites, waarop films, series en (live)sportwedstrijden werden aangeboden, aangeschreven en hen gesommeerd te staken met het beschikbaar stellen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Daarnaast heeft BREIN de hosting provider van de verschillende websites aangeschreven.

De Rechtbank wil van het Europees hof weten of een tijdelijke kopie voor streaming uit ongeoorloofde bron ‘rechtmatig gebruik’ is. De Rechtbank vraagt ook het oordeel van het Europees hof of het hyperlinken naar content die zonder toestemming van de rechthebbenden openbaar is gemaakt een inbreukmakende mededeling aan het publiek is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.