Ads Top

Nikon brengt firmwareversie 2.0 uit voor de Nikon Z 7 en Nikon Z 6

Nikon brengt de firmwareversie 2.0 uit voor voor de Nikon Z 7 en Z 6, waardoor de prestaties van deze full-frame systeemcamera’s verder zullen verbeteren.

De volgende hoofdfuncties die in de upgrade zijn opgenomen, blijven de mogelijkheden voor visuele expressie uitbreiden:

1. De nieuwe functie voor oogherkenning AF detecteert automatisch en stelt scherp op het menselijk oog in de stand automatisch veld-AF (AF-S, AF-C). Wanneer de ogen van meerdere personen worden gedetecteerd, kan de multi-selector of secundaire selector worden gebruikt om te selecteren op welk oog de camera scherpstelt, zelfs wanneer men door de elektronische zoeker kijkt. Nadat de foto is gemaakt, kan de gebruiker gemakkelijk controleren of het beeld scherpgesteld is door op de OK-knop te drukken, zodat kan worden ingezoomd op het oog dat als scherpstelpunt was bedoeld.

2. De nieuwe firmware maakt bij het opnemen van donkere of weinig verlichte scènes nog snellere autofocus mogelijk, bij zowel maken van foto's als het opnemen van video's. Het breidt het AF-detectiebereik* uit van -1 LW tot -2 LW op de Z 7 en van -2 LW tot -3,5 LW op de Z 6. Als de functie voor AF bij weinig licht van de Z 6 is ingeschakeld, wordt het beschikbare AF-detectiebereik bij weinig licht* uitgebreid** van -4 LW tot -6 LW, zodat het mogelijk is om zelfs bij donkerder omstandigheden autofocus te gebruiken.

3. Voorheen werd de belichting na de eerste opname in een serie van snelle continu-opnamen vergrendeld. De firmwareversie 2.0 voegt echter ondersteuning voor AE-tracking in de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid) toe, waardoor de camera's belichting kunnen volgen net zoals deze scherpstellen (AF-tracking). Dit zorgt ervoor dat alle in een serie van snelle continu-opnamen vastgelegde beelden niet alleen scherp zijn maar ook een optimale belichting vertonen, zelfs als de helderheid van de scène tijdens de serieopname wijzigt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.