Ads Top

Telenet breidt entertainmentpakket uit: internationale topseries, met onder meer álles van HBO, voortaan ook beschikbaar in Play

Op basis van evoluties in kijkgedrag bij de Vlaming en een uitgebreide klantenbevraging, past Telenet zijn entertainmentpakket Play inhoudelijk aan. Vanaf 26 november zullen alle internationale series - die nu enkel in Play More gebundeld worden - ook in Play beschikbaar worden. De populaire reeksen van het Amerikaanse productiehuis HBO, waar Telenet recent een nieuw contract mee sloot, worden ook toegevoegd aan dit pakket. Door een uitbreiding van de overeenkomst zullen bovendien alle topreeksen die productiehuis maakte, waaronder The Sopranos, True Blood, The Wire en Rome, in Play opgenomen worden. Daarnaast blijft Play garant staan voor een uitgebreid lokaal aanbod, kidscontent en de functionaliteit om programma’s tot zeven dagen terug op te vragen.

Vier jaar na de lancering van entertainmentpakketten Play en Play More maakt Telenet de balans op. Het bedrijf bevroeg in een uitgebreid onderzoek wat de Vlaming verwacht van zulke televisiediensten. Daaruit blijkt dat de klant bij Play vooral de beste internationale series in première wil zien, aangevuld met sterke lokale content. In Play More verwachten klanten in eerste instantie film-blockbusters, naast internationale series. Deze bevindingen weerspiegelen zich ook in het kijkgedrag. In 2017 besteedden klanten van Play voor het eerst méér tijd aan series dan aan films. Gemiddeld kijken ze 15 afleveringen van series per maand; dat is 23 procent meer dan drie jaar geleden. Daarnaast vragen ze elke maand gemiddeld 9 films op. In Play More gaat het merendeel van de kijkuren nog steeds naar films. Deze klanten zijn absolute contentveelvraten: zij kijken maandelijks anderhalve keer zo veel films en nog een kwart meer afleveringen van series dan Play-klanten. 

Gebaseerd op deze trend versterkt Telenet de invulling van Play. Concreet wordt het pakket uitgebreid met alle internationale series die tot nu toe enkel in Play More beschikbaar waren, waaronder populaire reeksen als Game of Thrones, The Walking Dead, Westworld, Siren, … . Ook nieuwe seizoenen zullen via Play te zien zijn, zoveel mogelijk gelijktijdig met de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.