Ads Top

Jeugdserie GIPS en Flikken Maastricht met audiodescriptie te zien

In december zijn er twee programma’s bij NPO te zien die voorzien zijn van audiodescriptie: jeugdserie GIPS (AVROTROS), vanaf 6 december op NPO Zapp, en de nieuwe reeks van Flikken Maastricht (AVROTROS), vanaf 7 december op NPO 1. Beide series zijn daardoor ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk.

Bij audiodescriptie beschrijft een stem tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Dat zijn bijvoorbeeld de personages, gezichtsuitdrukkingen, locaties en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze beschrijving kunnen blinden en slechtzienden het verhaal goed volgen.

GIPS (AVROTROS) is een hedendaagse feelgood serie, geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Anna Woltz. Hoofdpersoon is het 13-jarige meisje Fitz, dat heel boos is omdat haar ouders uit elkaar gaan. Het wordt volgens haar de stomste kerst ooit en ze gelooft ook helemaal niet meer in de liefde. Als haar zusje Bente (10) door een ongeluk haar vingertopje verliest, belandt het hele gezin in het ziekenhuis. Daar ontmoet Fitz nieuwe vrienden, wordt verliefd en gaat uiteindelijk anders naar haar eigen leven kijken. GIPS wordt van donderdag 6 tot en met 24 december uitgezonden om 18.00 uur op NPO Zapp.

Op vrijdag 7 december start om 20.25 uur op NPO 1 de dertiende reeks van politieserie Flikken Maastricht (AVROTROS), met Victor Reinier en Angela Schijf in de hoofdrol.

Audiodescriptie bij NPO
NPO verzorgt per jaar een aantal programma’s met audiodescriptie. Eerder dit jaar werden al seizoen 12 van Flikken Maastricht (AVROTROS) en de tweede serie van KLEM (BNNVARA) met deze service uitgezonden. Daarnaast worden sinds 2016 alle Telefilms op NPO 3 (tegenwoordig Nieuwe Nederlandse Films geheten) en Teledocs met audiodescriptie aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.