Ads Top

BREIN spreekt 75 illegale verkopers van illegale IPTV en VOD abonnementen aan

Bij een elektronicawinkel in Den Haag zijn vorige maand een tiental IPTV kastjes in beslag genomen door de politie Den Haag. De onderneming verkocht deze samen met een IPTV abonnement voor 199 euro per jaar. Na invoer van een code kon het kastje ongeautoriseerd toegang geven tot meer dan duizend kanalen inclusief sport. 

De zaak is inmiddels civielrechtelijk afgehandeld door middel van vrijwillige afstand van de kastjes en een onthoudingsverklaring met een boetebeding van 500 euro per kastje en abonnement. Het is de tweede keer dat de politie Den Haag illegale mediaboxen in beslag neemt.

Onlangs schikte BREIN ook met een kleine online verkoper van IPTV abonnementen die naast toegang tot beschermde kanalen ook video-on-demand toegang gaf tot films en series. De man schikte voor 1250 euro en tekende een onthoudingsverklaring met een boetebeding van 500 euro per abonnement. Schikkingen met grotere aanbieders lopen op tot tienduizenden euro per geval.

Dit jaar heeft BREIN 75 illegale verkopers van illegale IPTV en VOD abonnementen aangesproken, waaronder ook grotere aanbieders. Alle aanbieders krijgen een schikking aangeboden, bij weigering wordt een gerechtelijke procedure aangespannen waarbij ook volledige proceskosten worden gevorderd. Het totaal aan geïnde schikkingen, dwangsommen en vergoeding van proceskosten is dit jaar rond de 300.000 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.