Ads Top

Nieuwe indeling van het kabelsignaal Delta

In de nacht van 9 op 10 oktober deelt Delta het kabelsignaal opnieuw in. Men zet dan de tv-zenders op de kabel dichter bij elkaar. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor het internet in het netwerk. De meeste televisies en decoders nemen de wijzigingen vanzelf over. Maar in sommige gevallen gebeurt dat niet.

Sinds kort geeft Delta de analoge televisie- en radiosignalen niet meer door. Hierdoor zijn 'gaten' ontstaan in de kabelindeling. Men gaat deze ruimte opvullen door alle tv-zenders bij elkaar te plaatsen.

Als je na de aanpassing de televisie aanzet, kunnen sommige zenders zwart blijven. Dat lost je op door naar NPO 1 te gaan. De televisie laadt dan in ongeveer twee minuten tijd de kanalen opnieuw in. Het kan gebeuren dat dit niet werkt. Stel dan de kanalen opnieuw in  via het menu van je televisie of decoder.

Als je op de tv of decoder een eigen zenderlijst gebruikt met favoriete kanalen, is de kans groot dat je die lijst opnieuw moet instellen.

Caiway, onderdeel van het bedrijf Delta Fiber Nederland, heeft op korte termijn overigens geen plannen om analoge televisie in haar gehele verzorgingsgebied af te schaffen. Dat laat het bedrijf weten aan MediaMagazine.

Hoewel Caiway al sinds 2010 in het grootste deel van haar verzorgingsgebied geen analoge televisie meer levert, zijn er nog wel enkele gemeenren die analoge televisie ontvangen, bijvoorbeeld Hendrik Ido Ambacht, Borculo en Druten (kern Horssen). 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.