Ads Top

Google: dubbele camera op smartphone overbodig


Google vindt een dubbele camera op zijn nieuwste Pixel toestellen niet nodig. Google zegt dat de secundaire lens overbodig is vanwege de camerasoftware en kunstmatige intelligentie.

Google kondigde vanavond zijn derde generatie Pixel smartphones aan, de Google Pixel 3 en 3XL. Alleen die laatste beschikt over een inkeping of notch. Hierin zijn de dubbele frontcamera (2 x 8 megapixel), stereoluidspreker en alle benodigde sensoren ondergebracht. Achterop zit echter een enkele 12 megapixel camera.

Nieuw is Top Shot. De Pixel 3 en 3 XL schieten verschillende foto’s enorm snel achter elkaar, waarna je de beste foto eruit kunt kiezen. Dank zij de Night Side worden ook hoge kwaliteit foto's in het donker gemaakt. Deze optie zit reeds standaard op de Pixel 3 (XL), maar komt later ook naar oudere Pixel-telefoons.

De Pixel 3 XL heeft een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, de reguliere Pixel 3 een 5,5 inch-scherm. Daarmee zijn ze iets groter dan hun voorgangers.

Helaas zit Nederland weer niet bij de landen waar hij te koop wordt aangeboden. Liefhebbers zijn op de grijze import aangewezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.