Ads Top

Campagne Dutch Filmworks tegen illegaal downloaden lijkt gestrand

De campagne van Dutch Filmworks om individuele downloaders fikse rekeningen te sturen voor illegale kopieën lijkt volledig mislukt. In december kreeg de distributeur toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. Op vragen van het Belgische Datanews over de status van de campagne komen echter nauwelijks concrete antwoorden.

Sterker: grote providers als KPN en Ziggo zeggen dat zij tot dusverre geen verzoeken van Dutch FilmWorks hebben ontvangen.

Het Duitse bedrijf Excipion zou een jaar geleden worden ingeschakeld om namens Dutch Filmworks de Nederlandse IP-adressen van illegale downloaders te verzamelen. Vervolgens wilde Dutch Filmworks via de rechter de identiteit van de illegale downloaders achterhalen.

Er kwam gelijk flink wat kritiek op. Rejo Zenger van Bits of Freedom vond het ‘moeilijk verteerbaar’ dat iemand die sporadisch illegaal een film download het risico loopt op een torenhoge boete van honderden euro’s. Dat staat niet in verhouding met de schade die uploaders veroorzaken.

Providers hadden al aangegeven dat ze niet zonder meer wilden meewerken aan deze verzoeken. Dutch Filmworks was dan op de rechter aangewezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.