Ads Top

KPN vernieuwt Digitenne

KPN is gestart met de overstap van Digitenne naar de nieuwe technische standaard voor digitale ethertelevisie, DVB-T2. Digitenne is een TV-product dat hoge kwaliteit ethernet televisie draadloos aanbiedt. De overgang naar de nieuwe technische standaard is een vereiste vanuit de verstrekte vergunning aan KPN.

Vanaf september start KPN met de voorbereiding van het vernieuwen van Digitenne voor klanten. Dit houdt in dat de zenderfrequentie wijzigt en de uitzendtechniek wordt vernieuwd van DVB-T1 naar DVB-T2. De vernieuwing gebeurt stapsgewijs per regio, waarbij Noord-Oost Nederland op 2 oktober als eerste aan de beurt is. Andere regio’s volgen in 2019.

Om gebruik te blijven maken van Digitenne moeten klanten de oude Digitenne-apparatuur omruilen voor een nieuwe tv-ontvanger. Klanten worden hierover geïnformeerd. De vernieuwing is uiterlijk 1 januari 2020 in heel Nederland afgerond.

Gelijktijdig met de overgang naar DVB-T2 verbetert KPN het Digitenne-product. De beeldkwaliteit gaat omhoog van SD naar HD en het aantal zenders blijft gelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.