Ads Top

Geavanceerde camera's in nieuwe iPhones

De vanavond aangekondigde iPhone Xs biedt ook nu weer innovaties op fotografiegebied. Apple noemt geavanceerde dieptesegmentering met behulp van de Neural Engine, Slimme HDR voor het maken van uiterst gedetailleerde foto’s met een hoog dynamisch bereik, geavanceerde bokeh-kwaliteit in portretfoto’s en een dynamische scherptediepte die de gebruiker kan aanpassen in de Foto’s-app.

Het 12MP dual-camerasysteem is uitgerust met dubbele optische beeldstabilisatie, 2x optische zoom en een nieuwe sensor die twee keer zo snel is. Slimme HDR zorgt voor foto’s met een gedetailleerder contrast tussen licht en schaduw. Grotere en dieper gelegen pixels geven een levensechter beeld en een beter resultaat bij weinig licht.

Dankzij de geavanceerde dieptesegmentering in Portretmodus kun je portretfoto’s met bokeh-effect maken. Portretmodus met diepteregeling komt ook goed van pas als je selfies maakt met de TrueDepth-camera.

De grotere pixels en de grotere en snellere sensor zorgen verder voor een betere videostabilisatie en een beter resultaat bij weinig licht. Verder resulteert het bredere dynamische bereik in een gedetailleerder contrast tussen licht en schaduw in videomodi tot 30 frames per seconde. Met de vier ingebouwde microfoons kun je stereogeluid opnemen bij een video-opname.

iPhone XS en iPhone XS Max zijn verkrijgbaar in een spacegrijze, zilverkleurige en de nieuwe goudkleurige uitvoering met een capaciteit van 64 GB, 256 GB en 512 GB. De prijzen beginnen bij respectievelijk 1159 en 1259 euro.

De eveneens aangekondigde iPhone XR heeft een 12-megapixel groothoeklens met diafragma van f/1.8. De geheel vernieuwde sensor zorgt volgens Apple voor snellere autofocus, terwijl de verbeterde pixeltechnologie de nauwkeurigheid van het beeld en de foto- en videoperformance bij weinig licht optimaliseert.

De iPhone Xr is eind oktober verkrijgbaar in 64-GB, 128-GB en 256-GB modellen in het wit, zwart, blauw, geel, koraal en (PRODUCT)RED vanaf 859 euro.  

De iPhone XR is net als de twee duurdere modellen voorzien van een A12 Bionic-chip met de nieuwste Neural Engine, het TrueDepth-camerasysteem en Face ID.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.