Ads Top

Sony introduceert compacte reiscamera’s met groot zoombereik en 4K videomogelijkheden

Sony kondigt de DSC-HX99 en DSC-HX95 camera’s in de Cyber-shot-serie aan. Deze compacte modellen beschikken over een zoombereik van 24mm uitgezoomd tot aan 720mm ingezoomd.

Naast 4K-filmopnamen zonder pixelbinning zijn deze camera’s voorzien van een zogeheten BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en een front-end LSI. Dit maakt continu fotograferen mogelijk met een snelheid tot 10 fps met een bufferlimiet tot 140 afbeeldingen.

De nieuwe camera’s hebben verder een snelle autofocustijd van 0,09 seconden en zijn uitgerust met Eye tracking. Tevens is bij de HX99 een LCD-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF geïntegreerd. Deze modellen hebben de optie om locatiegegevens via Bluetooth op te halen. Naast reguliere formaten kan in RAW gefotografeerd worden.

Continu fotograferen kan met een hoge snelheid tot 10 fps en een bufferlimiet tot 155 afbeeldingen. Voor scherpe portretten maken de nieuwe modellen gebruik van dezelfde Eye AF-technologie als de α-serie.

De HX99 is eenvoudig te bedienen via het nieuwe touch-screen. Dit scherm kan tevens ingezet worden om het gewenste focuspunten aan te geven zodat de fotograaf direct het object kan vastleggen. Tegelijkertijd is ook een touchpad functie toegevoegd voor het soepel verleggen van het focuspunt.
Speciaal voor vloggers heeft Sony de VCT-SGR1 handgreep geïntroduceerd. Deze accessoire biedt eenvoudige bediening en opnamen vanuit verschillende hoeken. Dit is ideaal voor foto- en videoproducties, vloggen, reisfotografie en zelfportretten. De VCT-SGR1 is een verticale handgreep die via een Multi/Micro USB-aansluiting kan worden bevestigd aan de HX95 en HX99.

De compacte handgreep kan 70 graden omhoog en 100 graden omlaag worden gedraaid om beelden vanuit verschillende perspectieven vast te leggen. De VCT-SGR1 is voorzien van een aantal knoppen aan de bovenzijde: de sluiter, de start en- stop-opnameknop en de zoom. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Tevens kan de onderzijde van de handgreep worden uitgeklapt en als statief worden gebruikt. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor groepsfoto's of nachtfotografie.

De Sony Cyber-shot HX95en HX99 zijn vanaf oktober 2018 in de Benelux verkrijgbaar. De HX95 is beschikbaar voor 500 euro en de HX99 voor 520 euro. De VCT-SGR1-handgreep is verkrijgbaar voor circa 120 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.