Ads Top

Kodi repository XvBMC-NL gesloten

Eind juli heeft de Nederlandse ontwikkelaar/beheerder Z zijn Kodi repository XvBMC-NL gestaakt nadat de deurwaarder een sommatie van BREIN aan zijn woonadres betekende.

De beheerder maakte inbreuk omdat zijn repository add-ons bevatte met toegang tot illegaal aanbod van films, series, betaalkanalen (onder meer IPTV Bonanza en Covenant) en muziek.

Kodi (voorheen XBMC) is een softwarematige mediaspeler die op verschillende platforms kan draaien. Op zich is de software niet bedoeld voor inbreuk makend aanbod. Derde partijen leveren echter wel uitbreidingen (add-ons) die toegang geven tot illegale bronnen met films, series, betaalkanalen en muziek. Zulke add-ons worden aangeboden in verzamelingen (repositories) die door een beheerder wordt bijgehouden zodat alles blijft werken.

Het Hof van Justitie van de EU bepaalde in haar Filmspeler arrest van 26 april 2017 dat het aanbieden van voorgeprogrammeerde software, zoals Kodi met add-ons, inbreuk maakt als daarmee toegang wordt gegeven tot ongeautoriseerde bronnen op internet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.