Ads Top

WK Voetbal in VR en 4K

Vandaag gaat het WK van start. 64 wedstrijden live voetbal, vanzelfsprekend uitgezonden door de NOS. 25 voetbaldagen in vier weken tijd.

De NOS biedt de voetbalfans de kans het WK op een unieke manier te beleven. In de NOS app en op NOS.nl bekijk je met NOS 360° de 'mooiste acties en doelpunten' vanuit verschillende camerahoeken. Vlak na een doelpunt, grote kans of mooie pass zijn beelden van dat hoogtepunt te zien vanuit bijvoorbeeld de dug-out, van achter de keeper en met de flycam boven het veld. Met NOS 360° beleef je het WK vanuit alle hoeken.

Het WK 2018 in Rusland wordt ook scherper dan ooit in beeld gebracht. De NPO en de NOS bieden, bij wijze van experiment, de wedstrijden aan in UltraHighDefinition TV, ook wel 4k genoemd. Dit betekent een vier keer hogere resolutie als HD, goed voor meer kleuren en contrast. Nederland is één van vijftien landen ter wereld waar het WK in Ultra HD wordt uitgezonden.

De 4K uitzendingen worden niet overal in Nederland doorgegeven, ook is daarvoor een speciaal toestel vereist, evenals een aparte smart card. KPN, glasvezelaanbieder Jonaz en Canal Digitaal doen in elk geval mee, maar Ziggo doet dat niet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.