Ads Top

Deze films mag je bij Canal Digitaal niet missen

Ook deze maand valt er weer veel te kiezen aan films bij Canaal Digitaal. Drie prijswinnende films die niet op jouw filmverlanglijstje mogen ontbreken.

Prijswinnende films juni: In a Better World
Genre: drama, romantiek
IMDB-rating: 7,6
Filmprijzen: 11, waaronder 1 Oscar voor beste buitenlandse film

Een echte aanrader, deze film. In 2010 won ‘ie de Oscar voor beste buitenlandse film. Hævnen, zoals de film in het Deens heet, gaat over Anton en zijn familie. Hij is dokter en pendelt tussen zijn rustige, fijne woonplaats in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp. In beide werelden verloopt het leven niet soepel voor Anton en zijn familie. Het gezin wordt aardig op de proef gesteld. Niet alleen het huwelijk tussen Anton en zijn vrouw verloopt stroef, een van Antons zoons heeft het zwaar op school en komt op een gegeven moment in de problemen. Toch gloort er iets hoopvols in deze soms sombere film. Een goede combinatie, want de film won uiteindelijk een prestigieuze Oscar!

In a Better World kijk je vanaf 20 juni met de Canal Digitaal TV App wanneer je maar wilt

The Grandmaster
Genre: actie, biografisch
IMDB-rating: 6,6
Filmprijzen: 53, plus twee Oscarnominaties voor cinematografie en kostuumontwerp
Tijd voor iets heel anders, namelijk een heerlijke vechtfilm. Maar wie denkt dat The Grandmaster alleen maar platte actie biedt, heeft het mis. Yi dai zong shi, zoals de film in het Chinees heet, gaat over IP Man, de kung fu-meester die legende Bruce Lee alle kneepjes van het vak leerde.
IP Man staat een groot deel van de film centraal, maar de film gaat ook over eer. En het verdedigen daarvan. Daarnaast geeft het een tijdsbeeld van het Azië van voor én na de Tweede Wereldoorlog.
The Grandmaster is een visueel spektakel dat resulteerde in Oscarnominaties voor cinematografie en kostuumontwerp. Daarnaast won het op de Asian Film Awards een hele rits aan prijzen, waaronder voor beste film en regie.

The Grandmaster kijk je vanaf nu met de Canal Digitaal TV App wanneer je maar wilt.

A Royal Affair
Genre: biografisch, drama
IMDB-rating: 7,6
Filmprijzen: 21, plus een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film
We blijven nog even in Denemarken, want ook A Royal Affair is meer dan de moeite waard om deze maand te kijken. En kongelig affære is een op waarheid gebaseerd drama over het Deense hof van de 18e eeuw. De Engelse prinses Caroline Mathilde wordt in 1766 op vijftienjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de Deense koning, Christiaan VII.
Maar… de beste man is nogal labiel. Nadat ze is bevallen van hun zoon, groeit het echtpaar uit elkaar. Op een gegeven moment krijgt Christiaan een lijfarts en tussen deze dokter en Caroline ontstaat een affaire. Dat is vragen om problemen. Met Alicia Vikander (Ex Machina) en Mads Mikkelsen (Casino Royale, Hannibal) is de cast van een bijzonder hoog niveau. Naast de Oscar-nominatie voor beste buitenlandse film won A Royal Affair een hele rits aan prijzen, waaronder die voor beste acteur op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.