Ads Top

Verdachten van ‘digitale tv-piraterij’ voor de rechter

Twee verdachten van 40 jaar en 49 jaar uit Groningen worden verdacht van ‘cardsharing’. Op maandag 2 juli moeten zij zich verantwoorden voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Groningen.

Cardsharing is een vorm van ‘tv-piraterij’, waarbij de smartcard, die in de digitale ontvanger of dreambox wordt gestopt voor het afnemen van televisie bij – in dit geval – Ziggo, door de 40-jarige hoofdverdachte is ontsleuteld. Dit digitale tv-signaal is door de hoofdverdachte tegen betaling gedeeld met ongeveer 150-200 andere mensen. De hoofdverdachte verkocht daartoe ook dreamboxen via Marktplaats. De zaak is aan het licht gekomen door een anonieme melding bij Ziggo dat er fraude werd gepleegd met smartcards. Na aanleiding van deze melding is aangifte gedaan bij de politie en een onderzoek gestart.

Uit onderzoek blijkt dat de 49-jarige medeverdachte vele ‘klanten’ heeft aangeleverd bij de hoofdverdachte. Daarnaast heeft hij diverse han- en spandiensten verricht, door bijvoorbeeld op te treden als monteur of reparateur als mensen thuis problemen ondervonden met hun televisiesignaal.

Beide verdachten worden vervolgd voor het medeplegen van Artikel 326c Wetboek van Strafrecht, waarbij de 49-jarige verdachte subsidiair medeplichtigheid aan artikel 326c Sr ten laste is gelegd. De feiten zijn gepleegd in de periode van eind 2013 tot en met 21 maart 2017. De zitting is op maandag 2 juli vanaf 10.30 uur bij de rechtbank in Groningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.