Ads Top

Smart tv raakt snel verouderd

Uit een enquête van Kassa blijkt dat meerdere apps het niet meer doen op oudere smart-tv’s. Van de 1100 respondenten geeft 40,7 procent aan dat de YouTube-app het niet meer doet. Bij 29,7 procent van de respondenten werkt de NPO-app niet meer en 26,1 procent geeft aan dat de RTL XL-app het niet meer doet. 73,2 procent vindt dat apps de gehele levensduur van de smart-tv moeten blijven werken.

Het gaat niet om één specifieke smart-tv, maar om verschillende modellen van verschillende tv-merken, zoals Philips, LG, Samsung en Sony.

De NPO stelt in een reactie dat ze financieel keuzes moeten maken en belastinggeld zo efficiënt mogelijk willen inzetten. Met het oog gericht op de toekomst hebben ze gekozen om zich te richten op moderne tv’s van 2014 en nieuwe smart-tv’s.

RTL XL geeft aan dat de achterliggende techniek sneller verouderd. Om een optimale gebruikservaring te kunnen bieden zijn niet alle toestellen meer geschikt en zijn ze genoodzaakt om een selectie te maken.

De KIJK-app van SBS is niet geschikt op oudere modellen smart-tv’s. Omdat elke tv een ander besturingssysteem heeft, kan er niet één app gemaakt worden voor alle besturingssystemen.

De nieuwe YouTube-app heeft nieuwere functies en is hiervoor niet geschikt op oudere apparaten. Skype geeft aan dat de app door de jaren heen op een andere manier wordt gebruikt. De meeste mensen gebruiken de app via de telefoon, ook in de woonkamer. Skype legt de focus daarom op andere platforms.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.