Ads Top

Sony breidt full-frame lensassortiment uit

Sony introduceert een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 24–105 mm F4 G OSS standaard zoom (model SEL24105G). Deze compacte lens heeft een brandpuntsafstandbereik van 24 tot 105 mm en levert volgens Sony uitstekende G Lens-beeldprestaties.

De hoge beeldkwaliteit wordt mede mogelijk gemaakt door het optische ontwerp met vier asferische lenselementen, waarvan twee type AA lenzen (geavanceerd asferisch). Ook zijn drie ED-glaselementen geïntegreerd (extra low dispersion) die samen met de asferische lenselementen de chromatische aberratie minimaliseren en zorgen dat de hoogste resolutie wordt behaald. De lens is uitgerust met Nano AR-coating van Sony om schittering en spiegeling te minimaliseren en maakt gebruikt van een rond diafragma om een hoogwaardig bokeh te leveren waar de G-serie van Sony bekend om staat.

De nieuwe FE 24–105 mm F4 G OSS-lens weegt 663 gram en is daarmee de lichtste lens in zijn klasse. Naast het compacte ontwerp en de veelzijdige brandpuntsafstand van 24–105 mm heeft de nieuwe lens een minimale scherpstelafstand van 0,38 meter (1,25 ft). Dit maakt volgens Sony 'ragscherpe close-ups' mogelijk. Ook biedt de lens ingebouwde optische beeldstabilisatie waardoor het makkelijker is om zonder statief scherpe foto's te maken.

De FE 24–105 mm F4 G OSS-standaardzoomlens is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor 1350 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.