Ads Top

Bijna 60 procent Nederlanders doet aan bingewatching

Het aantal 'bingewatchers', mensen die meerdere afleveringen van een tv-serie achter elkaar bekijken, is gedurende het derde kwartaal gestegen naar 57 procent. In het derde kwartaal van 2016 was dit nog 55 procent, een dipje vergeleken met een half jaar eerder (net als het afgelopen derde kwartaal 57 procent). Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van het Consumer Insights-panel.

27 procent van alle respondenten uit het onderzoek heeft gebruikt gemaakt van een videodienst, zoals Netflix of Videoland. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2014 was dat nog maar 3 procent. Netflix was een half jaar eerder in Nederland begonnen. In het tweede kwartaal van 2017 telde Netflix in ons land al ruim 2,3 miljoen abonnees. VoD, waarbij per film of serie betaald moet worden, is veel minder populair als bingewatch-methode.

Met 19 procent blijft 'opgenomen van tv' de tweede methode om te bingewatchen. Tussen het eerste kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van 2017 was er een duidelijke stijging in dit gebruik waar te nemen. De mogelijkheden om via een 'virtuele' videorecorder in de cloud op te nemen maakt deze methode eenvoudiger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.