Ads Top

​Nieuwe Sony α7R III-full-frame camera

Sony introduceert een nieuwe full-frame camera: de α7R III (model ILCE-7RM3). Die levert onder meer hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking.

De Exmor R CMOS-beeldsensor met een hoge resolutie van 42,4 MP maakt gebruik van een zogenoemd gapless on-chip lens design en heeft een AR-coating (anti-reflectie) op het oppervlak van het afdichtingsglas van de sensor voor een efficiëntere lichtverzameling. Hierdoor stijgt de lichtgevoeligheid, wordt het dynamisch bereik vergroot en de ruis verminderd.

De α7R III is voorzien van een nieuw front-end LSI die de uitleessnelheid van de beeldsensor verdubbelt. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe BIONZ X-beeldverwerker die 1,8 keer sneller is dan van de α7R II.

Om een maximale resolutie te garanderen is dit model niet uitgerust met een Low Pass-filter. De camera heeft een 14-bits RAW output zelfs tijdens het fotograferen in de stille of continue modus. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van deα7R III is afgestemd op de 42.4MP sensor en biedt met 5.5 stops werelds hoogste compensatie onder full frame camera’s. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe sluiter die de trilling en beeldvervaging vermindert zelfs bij 10 fps. Daarnaast zijn diverse vernieuwingen toepgast voor een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten.

De vernieuwde beeldprocessor van de α7R III maakt opnamen in 42,4 MP in 10 fps mogelijk en is voorzien van een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 76 JPEG / RAW-beelden of 28 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze 10 fps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 fps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het lcd-scherm. Dankzij deze supersnelle opties kunnen zelfs snel bewegende onderwerpen en vluchtige momenten nauwkeurig en gedetailleerd worden vastgelegd.

Bij het opslaan van burstbeelden naar de geheugenkaart zijn belangrijke camerafuncties gewoon te bedienen. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toegang tot de knoppen 'Fn' (Functie) en 'Menu', fotoweergave en verschillende andere opties, waaronder fotobeoordeling en functies voor het sorteren van beelden op locatie.

Het vernieuwde scherpstelsysteem van de α7R III is uitgerust met 399 fasedetectie-AF-punten die circa 68 procent van het beeld dekken, zowel in horizontale als in verticale richting. De α7R III heeft daarnaast 425 contrast-AF-punten, een verbetering van 400 punten ten opzichte van deα7R II. Dit geavanceerde systeem kan ongeveer twee keer zo snel automatisch scherpstellen als de α7R II in omstandigheden met weinig licht, met een tracking die ook ongeveer twee keer zo nauwkeurig is. Het Eye-AF-autofocussysteem is eveneens twee keer zo effectief als bij α7R II.

De nieuwe Sony α7R III camera is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor 3500 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.