Ads Top

Sony introduceert twee nieuwe full-frame E-mount groothoeklenzen

Sony heeft twee aanvullingen op zijn groeiende assortiment full-frame lenzen voor het E-mount camerasysteem aangekondigd

De nieuwkomers zijn de FE 16–35 mm constante F2.8GM groothoekzoomlens (model SEL1635GM) en de FE 12–24 mm constante F4 G ultragroothoeklens (model SEL1224G). De SEL1635GM combineert een hoge resolutie en bokeh van de G Master-serie met een brandpuntsafstandbereik van 16–35 mm, en is geschikt voor landschappen, stadsgezichten, portretten en meer. De SEL1224G heeft de breedste beeldhoek onder Sony’s FE lenzen en biedt een dynamisch nieuw perspectief.

De nieuwe groothoekzoomlens met constante F 2.8 sluit aan bij de FE 24–70 mm F2.8 GM en FE 70–200 mm F2.8 GM OSS, en maakt het aanbod F2.8-zoomlenzen met groot diafragma van Sony compleet. De FE 16–35 mm F2.8 GM is het eerste G Master-model met groothoekzoom, en dus ideaal voor veel verschillende opnamesituaties — landschappen, architectuur, close-ups, sport, actie en veel meer. Dankzij het lichte en compacte ontwerp is hij bovendien zeer draagbaar en eenvoudig in gebruik.

Het voorste XA-element in de SEL1635GM is het grootste XA-element ooit gemaakt. Er zijn ook twee ED-glaselementen (Extra low-Dispersion) gebruikt, die de chromatische aberratie beperken en de resolutie optimaliseren. De originele Nano AR-coating van Sony onderdrukt interne reflecties om een uitstekend beeldcontrast en prachtige helderheid te garanderen.

Dankzij de elf diafragmabladen is het diafragma bijna perfect rond. Dit in combinatie met het eerder genoemde XA-element zorgen er voor dat onderwerpen scherp in focus zijn terwijl de achtergrond vervaagd is met bokeh effect. Daarnaast heeft de lens twee DDSSM's (Direct Drive Super Sonic wave Motor) die een zwevend scherpstelsysteem vormen en de AF snel, stil en nauwkeurig maken — de ideale keuze dus voor het maken van zowel foto's als films.

De SEL1635GM is bovendien stof- en vochtbestendig en heeft een fluorcoating op de voorlens, waardoor stof of vet minder snel hechten en gemakkelijker kan worden verwijderd. De lens is ook voorzien van een scherpstelmodusschakelaar, scherpstelvergrendeling en kapontgrendeling.

De nieuwe compacte FE 12–24 mm F4 G ultragroothoekzoomlens produceert beelden met een uitzonderlijke kwaliteit en weegt slechts 566 g. Deze full-frame lensvoor het E-mount camerasysteem heeft de breedste beeldhoek van Sony tot nu toe. Hij biedt een dynamisch perspectief voor landschap-, architectuur- en interieurfotografie en is geschikt voor zowel foto's als films.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.