Ads Top

Digitale standaardpakket gaat mogelijk verdwijnen

Demissionair staatssecretaris Sander Dekker (VVD) wil vlak voor zijn verscheiden toch nog proberen om het wettelijke standaardpakket voor distributeurs af te schaffen. De huidige Mediawet bepaalt sinds 1 januari 2014 dat het digitale standaardpakket minimaal 30 tv-zenders moet bevatten.

De VVD constateert dat de diversiteit op niveau is gebleven. Het gemiddelde digitale standaardpakket is volgens de Mediaverantwoordelijke in de regering in 2016 gestegen naar 45,2 tv-zenders in het standaardpakket.

Met het loslaten van het minimumpakket kunnen aanbieders als Ziggo en KPN mogelijk meer specifieke doelgroepen bedienen. In de praktijk gebeurt dat laatste overigens niet.

De Vereniging van Commerciële Omroepen (VCO) vindt het plan van staatssecretaris Dekker om het standaard televisiepakket af te schaffen in elk geval onverstandig.

De consument dreigt door deze 'eenzijdige ingreep' te eindigen met minder zenders voor meer geld, aldus de CVO. Volgens de vereniging is het een maatregel met 'verregaande gevolgen', niet alleen voor de televisiekijkers, maar ook voor het borgen van de pluriformiteit en diversiteit van het Nederlandse medialandschap.

VCO is de brancheorganisatie voor de commerciële omroepen in Nederland, waaronder RTL, SBS, FOX Networks Group, Discovery Networks Benelux, Disney Channel en Viacom International Media Networks.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.