Ads Top

'5 miljoen Nederlanders contractvrij'

Wegens diverse tariefsverhogingen bij providers KPN, Telfort, XS4ALL, Online en Ziggo zijn ruim 5 miljoen Nederlandse huishoudens nu contractvrij met hun internet, bellen en tv abonnement. Opvallend is dat klanten die willen overstappen zelf op moeten zeggen en geen gebruik kunnen maken van de overstapservice. Dat schrijft Breedbandwinkel.

Waar bij zorgverzekeringen en energie december geldt als overstapmoment, lijkt juni dit te worden voor internet, bellen en tv. Afgelopen jaren voerden namelijk alle grotere providers zoals Ziggo, KPN en haar dochters Telfort en XS4ALL prijsverhogingen door per juli. Hierdoor komen nu jaarlijks miljoenen huishoudens contractvrij. Vorig jaar zag Breedbandwinkel.nl in mei en juni een forse toename in het aantal overstappers vanaf providers die hun prijzen ophoogden.

Klanten met een Ziggo Start pakket met een snelheid van 40Mb krijgen te maken met de kleinste verhoging. Deze tarieven gaan met maximaal 1,55 euro per maand omhoog. De Complete en Max pakketten met snelheden van respectievelijk 150 en 300Mb gaan met maximaal 2,55 euro per maand omhoog.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.