Ads Top

Nieuwe app brengt ontwikkeling lente in ‘achtertuin’ in beeld

Om nog beter inzicht te krijgen in het effect van klimaatverandering op de natuur introduceren De Natuurkalender van Wageningen University en het internationale wetenschaps- en onderwijsprogramma GLOBE de GrowApp. Met die app wordt het heel eenvoudig om de continue veranderingen in de natuur rondom ons heen in beeld te brengen en te onderzoeken.

Het wisselen van de seizoenen gaat geleidelijk. Met de smartphone-fotografie in de GrowApp wordt het mogelijk om de veranderingen in onze directe omgeving vast te leggen en versneld terug te kijken in een timelapse-video. Om een mooie animatie te krijgen helpt de GrowApp om een nieuwe foto op dezelfde plaats en in dezelfde richting te maken.

De app geeft aan waar de fotolocatie is en de eerste foto uit de serie wordt transparant weergegeven zodat je een nieuwe foto er precies overheen kunt leggen. Na elke nieuwe foto wordt de animatie direct bijgewerkt. Iedereen met de GrowApp kan aan elke animatie foto’s toevoegen. Alle foto’s en animaties zijn direct zichtbaar op www.GrowApp.today.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.