Ads Top

Apple lanceert gebruiksvriendelijke montagesoftware

Apple introduceert Clips, een nieuwe app waarmee iedereen snel leuke video’s kan maken op een iPhone of iPad. De app kan videofragmenten, foto's en muziek combineren tot expressieve video's. Die kun je via de Berichten-app delen met anderen. Het is ook mogelijk om ze te posten op Instagram, Facebook en andere populaire sociale media.

Livetitels is een baanbrekende functie die gebruikers in staat stelt om zelf bijschriften en titels in te spreken en die vervolgens van animaties te voorzien. Ook zijn grappige effecten toe te voegen, zoals stripboekfilters, tekstballonnen, vormen en schermvullende posters met animaties.

In Clips hoef je niet eerst te leren werken met ingewikkelde tijdlijnen, sporen of bewerkingstools. Je stelt simpelweg uit meerdere fragmenten een video samen. Met één druk op de knop maak je ter plekke nieuwe video's en foto’'s, maar je kunt ze ook toevoegen uit je fotobibliotheek. Qua muziek is ert de keuze uit tientallen soundtracks die zich automatisch aanpassen aan de duur van de video.

Video’s die in Clips gemaakt zijn, kunnen rechtstreeks op populaire sociale media en videowebsites worden gezet, zoals Instagram, Facebook, YouTube en Vimeo. Als je een video via Berichten wilt delen, kan Clips proactief voorstellen met wie, afhankelijk van wie er in de video te zien is of op basis van de personen met wie je het vaakst iets deelt. Zodra je een voorgestelde naam selecteert, wordt de video meteen in Berichten ingevoegd. Dan hoef je ’m alleen nog maar te versturen.

Clips kan vanaf begin april gratis worden gedownload in de App Store. De app kan worden gebruikt met iPhone 5s en nieuwer, de nieuwe 9,7-inch iPad, alle iPad Air- en iPad Pro-modellen, iPad mini 2 en nieuwer en iPod touch van de zesde generatie. Ook moet iOS 10.3 zijn geïnstalleerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.