Ads Top

Minder Nederlanders hechten aan klassiek tv-abonnement

Steeds minder Nederlanders vinden het nog nodig om vast te houden aan hun traditionele tv-abonnement. Het aantal huishoudens dat niet van plan is om hun huidige tv-abonnement in te ruilen voor een OTT(over-the-top)-variant, lag in het eerste kwartaal van 2017 op 41 procent. Twee jaar geleden gaf een veel groter percentage van 59 procent aan hun huidige tv-abonnement niet op te willen zeggen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Er is al een beperkt aanbod aan OTT-tv platforms waarbij in ieder geval alle meest bekeken zenders (zoals de Nederlandse publieke en commerciële omroepen) lineair bekeken kunnen worden, waaronder KPN Play en Knippr. Verder biedt een platform zoals NLziet de mogelijkheid om tv-programma’s van de publieke en commerciële omroepen op een later moment te bekijken.

In hetzelfde onderzoek werd respondenten, gevraagd die eerder aan hadden gegeven niet met het tv-abonnement te stoppen, of men dan wel een beperkt televisiepakket zou willen afnemen (met alleen de belangrijkste Nederlandse zenders). Van de gezinnen met kinderen gaf 12 procent aan geen kleiner tv-abonnement te nemen, omdat men ook buitenlandse zenders wil kunnen kijken. Van de respondenten zonder kinderen heeft 17 procent om dezelfde reden aangegeven geen verkleind tv-abonnement te nemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.