Ads Top

Iphone komt met gebogen OLED scherm (i.m.)

De geruchten waren er al een behoorlijke tijd, maar nu lijkt het toch echt definitief te zijn: Apple gaat één van de volgende smartphones voorzien van een gebogen OLED scherm. Daarmee treedt de fabrikant in het spoor van concurrent Samsung. Sterker nog: volgens verschillende bronnen is het juist Samsung die de gebogen schermen voor de opvolger van de iPhone 7 moet gaan leveren.

De nieuwe iPhone komt nog dit jaar
Als alles volgens planning gaat, zal de nieuwe generatie iPhones nog in 2017 op de markt komen. Eén van de nieuwe iPhones zal voorzien worden van een gebogen OLED-scherm. Er zijn meerdere betrouwbare bronnen die melden dat het Apple, in navolging van Samsung, ook met een flexibel display gaat werken. Dezelfde bronnen melden zelfs dat deze onderdelen al zijn besteld door Apple. Opvallend genoeg zal eeuwige rivaal Samsung deze onderdelen gaan leveren. Dat kan overigens ook niet anders. Samsung is de enige fabrikant die op dit moment in staat is om gebogen schermen op grote schaal te produceren.

Drie nieuwe toestellen
Na een gedegen onderzoek heeft Apple recent besloten om de nieuwe technologie dit jaar te omarmen. Wellicht heeft dat te maken met tienjarig bestaan dat de fabrikant dit jaar al vieren. De verwachting is dat Apple dit jaar met maar liefst drie nieuwe smartphones gaat komen als opvolgers van de immens populaire iPhone 7. Naast de iPhone 8 en de iPhone X is het namelijk goed mogelijk dat er speciaal voor het tienjarig bestaan een derde toestel wordt uitgebracht. De meeste bronnen verwachten dat één van deze drie toestellen zal worden voorzien van een volledig nieuw design inclusief het gebogen OLED-scherm.

Gebogen scherm
Een OLED-scherm heeft verschillende voordelen. Qua kleuren en contrast zal het scherm er bijvoorbeeld stukken op vooruit gaan. Een ander voordeel is dat OLED tijdens de productie flexibel is. Daardoor kan een scherm meebuigen in de schermranden. Het geeft ook extra mogelijkheden met sneltoetsen zoals we al bij Samsung zagen. Overigens is het producten van een OLED-scherm wel duurder dan een gewoon scherm. Dat zullen we terug gaan zien in de prijs van het toestel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.