Ads Top

In februari nog meer Amazon Original Series op Amazon Prime Video

Amazon kondigt de premièredata aan van vijf langverwachte Amazon Original Series die binnenkort in meer dan 200 landen en regio's op Prime Video te zien zijn. Vanaf deze maand kunnen leden genieten van nieuwe afleveringen van bekroonde series als Transparent en Mozart in the Jungle en populaire nieuwe series als Fleabag, Goliath en Z: The Beginning of Everything.

Op 10 februari is de eerste aflevering van 30 minuten van Fleabag te zien op Amazon Prime Video. Fleabag is geschreven door hoofdrolspeelster Phoebe Waller-Bridge (Crashing, Broadchurch) en geeft een vrolijke en tegelijkertijd aangrijpende kijk in de geest van een seksueel actieve en getergde vrouw (Waller-Bridge) die zich met al haar leed en droge humor op het moderne leven in Londen stort. De serie is gebaseerd op het toneelstuk Fleabag van Waller-Bridge dat bekroond werd met een Edinburgh Fringe First Award, de Critics' Circle en Off-West End Awards voor meest veelbelovende toneelstuk en met een Special Commendation van de Susan Smith Blackburn Prize. In Fleabag schitteren ook Brett Gelman (Twin Peaks), Olivia Colman (Peep Show), Bill Paterson (Outlander), Hugh Dennis (Outnumbered), Hugh Skinner (Poldark), Jamie Demetriou (People Time), Jenny Rainsford (The Smoke) en Sian Clifford (Paddy). De serie werd geregisseerd door Harry Bradbeer (Dickensian) en geproduceerd door Phoebe Waller Bridge, Harry Williams en Jack Williams (The Missing).

Op 17 februari kunnen Prime Video-leden het eerste seizoen zien van Goliath, een van de meest favoriete Amazon Original Series. In Goliath schitteren Golden Globe- en Oscarwinnaar Billy Bob Thornton (Fargo) en Oscarwinnaar William Hurt (Broadcast News) in de ultieme David tegen Goliathstrijd die wordt uitgevochten binnen het Amerikaanse rechtssysteem van de 21e eeuw. De serie volgt een aan lager wal geraakte advocaat (Thornton) die een uitweg zoekt. Hij heeft daarvoor maar één mogelijkheid: hij moet rechtvaardigheid brengen in een rechtssysteem, waar waarheid handelswaar is geworden en waar de weegschaal van Vrouwe Justitia meer dan ooit doorslaat ten gunste van mensen met geld en macht. Goliath is geschreven door David E. Kelley (Ally McBeal) en Jonathan Shapiro (The Practice).  Naast Thornton en Hurt zijn er in de serie hoofdrollen weggelegd voor Olivia Thirlby (Juno), Maria Bello (Prisoners), Molly Parker (House of Cards), Nina Arianda (Florence Foster Jenkins), Tania Raymonde (Lost), Britain Dalton (Criminal Minds) en Sarah Wynter (24). De serie is geproduceerd door Kelley, Shapiro, Ross Fineman (Lights Out), David Semel en Larry Trilling (Parenthood).

Op 17 februari is de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van Transparent te zien op Prime Video. In Transparent schitteren Jeffrey Tambor (Arrested Development), Gaby Hoffmann (Girls), Amy Landecker (Curb Your Enthusiasm), Judith Light (The Assembled Parties) en Jay Duplass. De serie volgt het gezin Pfefferman, waarvan iedereen zijn of haar eigen weg gaat en steeds meer over zichzelf ontdekt. Maura is op genadeloze wijze wakker geschud door de realiteit. Ze heeft inmiddels een liefdesrelatie met Vicki en is door haar familie geaccepteerd. Ze wil nu via een genderoperatie de vrouw worden die ze altijd al had willen zijn. Intussen zijn Sarah en Ali allebei op hun eigen manier op zoek naar hun spirituele kant. En nu Josh geen werk en geen relatie meer heeft, krijgt een gevoel van verlies de overhand waardoor hij gedwongen wordt om voor eens en voor altijd met zijn verleden in het reine te komen. Alle wegen komen samen tijdens een familiecruise naar Mexico. Dan blijkt eens te meer dat, ondanks het duistere familieverleden, iedereen zijn ware zelf is als het hele gezin bij elkaar komt.

Op 17 februari gaat het derde seizoen van Mozart in the Jungle van start op Prime Video. De komische dramaserie, met afleveringen van 30 minuten, is gebaseerd op de veelgeprezen biografie Mozart in the Jungle: Sex, Drugs & Classical Music van Blair Tindall. Het derde seizoen, waarin de hoofdrollen worden vertolkt door Gael García Bernal (Bad Education) en Lola Kirke (Gone Girl), met daarnaast Bernadette Peters, Saffron Burrows en Malcolm McDowell, begint middenin een groot Italiaans avontuur. Rodrigo neemt een nieuwe artistieke uitdaging op zich: de grote operadiva Alessandra dirigeren die na lange tijd weer terugkeert naar het podium en een concert zal geven in Venetië (Italië). Hij dompelt zich onder in de rijke muzikale geschiedenis van de stad en Alessandra sleurt hem mee in een gepassioneerde samenwerking die al snel een eigen dramatische wending krijgt. Hailey reist Europa door met het Andrew Walsh Ensemble en komt erachter dat ze hierin niet vindt wat ze had gehoopt - maar onderweg komt ze er wel achter dat ze een passie voor dirigeren heeft. In de maanden na de uitsluiting zijn de leden van het symfonieorkest uit elkaar gegroeid. Veel spelers kunnen elkaar niet meer in dezelfde ruimte verdragen en de gespannen onderhandelingen hebben een persoonlijk karakter gekregen voor Cynthia en Gloria. De musici zijn nu weer op zichzelf teruggeworpen en moeten een leven oppakken waarin het orkest geen centrale rol meer speelt.

Op 24 februari gaat Z: The Beginning of Everything wereldwijd in première op Amazon Prime Video; een geromantiseerde biografie gebaseerd op het leven van Zelda Sayre Fitzgerald, de briljante, mooie en getalenteerde Southern Belle, die als stijlicoon de personificatie wordt van de Flapper-girl in het turbulente en flamboyante jazztijdperk van de jaren twintig. De serie, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Christina Ricci (Pan Am) en David Hoflin (Once Upon a Time), begint op het moment dat Zelda de nog onbekende schrijver F. Scott Fitzgerald in 1918 ontmoet in Montgomery (Alabama, VS) en vertelt het verhaal van het gepassioneerde, onstuimige liefdesleven en het droomhuwelijk - maar tegelijkertijd de grootste nachtmerrie - van het celebritykoppel van die tijd. Het alcoholisme, het overspel, de strijd tegen dromen die aan diggelen gaan en de psychische aandoening die leidt tot Zelda's tragische, voortijdige einde worden in beeld gebracht. Z: The Beginning of Everything duikt in het fascinerende leven van een vrouw die haar tijd ver vooruit was, een kunstenares die vocht voor haar eigen identiteit in het stormachtige kielzog van haar wereldberoemde echtgenoot. Het is een moderne interpretatie van een van de meest spraakmakende liefdesaffaires aller tijden, vertolkt in salons en speakeasy's van Montgomery tot de Côte d'Azur

Voor klanten in nieuwe Prime Video-landen is deze dienst beschikbaar voor € 2,99 per maand gedurende de eerste zes maanden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.