Ads Top

KPN test innovatieve technologie die bandbreedte van vast en mobiel netwerk combineert

KPN gaat in de gemeente Nijkerk (buurtschap Appel-Driedorp Huinen) een nieuwe technologie testen waarmee de internet bandbreedte van inwoners in de buitengebieden van Nederland een flinke boost kan krijgen. Hiervoor combineert KPN de bandbreedte van het vaste netwerk met die van het mobiele 4G-netwerk, waardoor de gebruikerservaring van ‘vast internet’ fors zal verbeteren.

In de komende maanden zullen zo’n tweehonderd KPN-klanten in het buitengebied van Nijkerk deze innovatieve techniek gaan testen. Hierdoor gaat de internetsnelheid fors omhoog waardoor klanten comfortabel gebruik kunnen maken van alle internetdiensten en interactieve TV.

De breedband verbinding gebruikt in de basis het vaste netwerk. Met slimme technieken wordt de capaciteit van het mobiele netwerk bijgeschakeld wanneer de maximale capaciteit van de vaste lijn is bereikt. Hiervoor wordt de Experiabox router van KPN uitgebreid met een extra unit die het mobiele 4G-signaal omzet als extra boost voor de gegevensoverdracht.

De test start in april 2017 en zal enkele maanden duren. Vervolgens gaat KPN de veldtest evalueren zodat deze in de toekomst op grotere schaal kan worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.