Ads Top

Sony camera's leggen supermaan vast

In de ochtend van 16 oktober 2016 heeft Albert Dros de supermaan geregistreerd in het Noord-Hollandse landschap van Schemerhorn. Deze gedetailleerde beelden zijn gemaakt met de Sony’s G Master telelens en een Sony α7R II camera.

De volle supermaan is een zeldzaam astronomisch verschijnsel: in 2016 laat ze zich drie keer zien, maar normaal gebeurt dit slechts eens in de een of twee jaar, wanneer de volle maan samenvalt met het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat.

Sony ambassadeur Albert Dros legde de supermaan in een reeks foto's vast in de Noord-Hollandse plaats Schemerhorn. De foto’s laten de enorme maan zien op deze heldere herfstochtend. Op de beelden zijn de typisch Hollandse windmolens en koeien te zien.

Fotografen hoeven deze keer niet lang te wachten op hun volgende kans: op 14 november en 14 december staat er opnieuw een supermaan aan de hemel.

De α7R II is een camera met verwisselbare lens voorzien van een full-frame Exmor R CMOS-sensor. Die biedt hoge resolutie (ca. 42,4 effectieve megapixels), hoge lichtgevoeligheid en een snelle AF-respons.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.