Ads Top

Apple lanceert Apple TV app voor ontdekken programma's

Apple introduceert vandaag de nieuwe TV-app, waarmee het zoeken en bekijken van series en films uit verschillende apps op Apple TV, iPhone en iPad een 'uniforme ervaring' wordt. De TV-app is één centrale plek voor het bekijken van series en films waar je bovendien nieuwe content kunt ontdekken. Apple lanceert ook een nieuwe Siri-functie voor Apple TV, waarmee kijkers direct kunnen afstemmen op nieuwsberichten en sportevenementen uit al hun apps.

De belangrijkste functies van de TV-app zijn onder andere:
Watch Now. Daarbij vindt de gebruiker zijn eigen verzameling met series en films uit iTunes en apps. Vanuit deze weergave kan de gebruiker met 'Up Next' of 'Recommended' de serie of film kiezen die hij wil bekijken.

Up Next: Series en films die de gebruiker op dit moment volgt (zoals afleveringen en films die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes) worden gepresenteerd in de volgorde waarin hij ze waarschijnlijk wil zien. Als hij bijvoorbeeld een aflevering heeft bekeken, komt de volgende automatisch aan het begin van de Up Next-wachtrij te staan. Hier komen ook nieuwe afleveringen te staan zodra ze beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment Siri vragen een serie op te pakken waar ze gebleven waren.

Recommended: Er is een enorm aanbod aan uitgelichte en trending series en films te ontdekken. De selecties van Apple deskundigen en speciale genres als Kids, Sci-fi en Comedy maken de keuze nog gemakkelijker.

Library: Via de TV-app heeft de gebruiker toegang tot alle films en series die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes.

Store: Gebruikers die op zoek zijn naar iets nieuws, kunnen rondkijken in de Store. Daar vinden ze nieuwe content van verschillende videodiensten die ze nog niet hebben gedownload of waar ze nog geen abonnement op hebben, en de nieuwste releases van iTunes.

De TV-app is geschikt voor Apple TV, iPhone en iPad, en houdt alle content synchroon.

De app komt in december beschikbaar, eerst alleen in de VS.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.