Ads Top

Caribisch Nederland nog altijd niet volledig toegankelijk voor Nederlandse tv

Het is nog steeds een probleem om de eilanden van Caribisch Nederland beter toegankelijk te maken voor Nederlandse tv en internet. Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker in antwoord op Kamervragen.

Op verzoek van de Minister van BZK is door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de GEO-IP filtering zo ingesteld dat de eilanden van Caribisch Nederland toegang hebben tot de mediadiensten van de NPO.1 Ook zijn er voor de lineaire kanalen distributie-afspraken met de meeste pakketaanbieders op de eilanden. Daarnaast kan een ieder op de eilanden via een satellietontvanger of internetstream het publieke media-aanbod door BVN (het Beste van Nederland en Vlaanderen) bekijken.

Voor tal van grote sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen, worden de uitzendrechten echter niet per staatkundige eenheid maar per geografische zone verkocht. Deze geografische zones vallen veelal samen met de diverse continenten. Dit heeft tot gevolg dat de rechten voor Nederland worden aangeboden als onderdeel van het Europese verkoopproces. Derhalve zijn de uitzendrechten voor Caraïbisch Nederland voor de NOS simpelweg niet beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.