Ads Top

Bakker Hillegom op de vingers getikt vanwege misleidende reclame

De Reclame Code Commissie heeft een adverteerder op de vingers getikt die snelle beslissers lekker maakte met een LED tv. Het 'gratis megapakket' blijkt in werkelijkheid een zakje vlinderbloemenzaad te zijn en slechts één deelnemer wint de bankcheque van 10.000 euro.

In een mailing roept adverteerder de geadresseerde op om met spoed deel te nemen aan een actie. Tevens krijgt de inzender die het formulier het snelste inzendt een gratis LG LED tv. Die tv is nooit uitgereikt, wel een zakje vlinderbloemenzaad.

De Reclame Code Commissie is van oordeel dat de adverteerder Bakker Hillegom in de reclame onjuiste en onduidelijke informatie geeft over de werkelijke inhoud van de actie.

De Commissie heeft Bakker Hillegom al verschillende malen naar aanleiding van soortgelijke mailings aanbevolen om niet meer op een dergelijke misleidende wijze reclame te maken. Nu blijkt dat adverteerder deze manier van reclame voortzet, heeft de Commissie besloten de uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.