Ads Top

Sim only of een abonnement? (i.m.)

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om gebruik te maken van een mobiele telefoon. Vroeger kocht je een telefoon en had je daarbij vervolgens twee keuzes; of je had een prepaid telefoon waarbij je gebruik maakte van beltegoed kaarten of je sloot een abonnement af waarbij je voor een vast bedrag per maand een aantal belminuten, sms’jes en MB’s voor internet krijgt. Kom je daar overheen? Dan betaal je vaak extra. Bij veel abonnementen die je vandaag de dag afsluit krijg je een telefoon 'cadeau'. Vergeet daarbij echter nooit dat de prijs van het toestel altijd in de abonnementsprijs is verrekend. Heb je nog een mooi toestel en vind je het niet nodig om een nieuwe smartphone aan te schaffen? Dan is er gelukkig nog een derde optie; het sim only abonnement. Met dit abonnement krijg je geen toestel en daardoor betaal je vanzelfsprekend veel minder. Maar wat zijn nu de grootste verschillen? We zetten het hieronder op een rijtje.

De prijs
De prijs kan bij de verschillende abonnementen nogal uiteenlopen. Wanneer je nog over een toestel beschikt en deze prima vindt om te gebruiken, is het natuurlijk veel voordeliger om een sim only abonnement af te sluiten. Je betaalt immers alleen voor je telefoonkosten en niet voor het toestel. Sommige mensen kiezen ervoor om zo'n abonnement af te sluiten en dan zelf een los toestel erbij te kopen. Dat is echter niet altijd het meest voordelige. In dat geval zijn complete abonnementen soms voordeliger. Bereken dus eerst of het wel voordeliger is om een los toestel te kopen, voordat je daadwerkelijk naar de winkel gaat of een toestel bestelt.

Opzeggen
Een nadeel van een mobiel abonnement met toestel is dat je er vaak voor langere tijd aan vastzit. Sommige abonnementen duren een jaar, maar als je een lagere prijs wilt of een beter toestel, duren de abonnementen vaak twee jaar. Bedenk jezelf van tevoren goed dat je dan ook echt gedurende die periode aan je abonnementskosten vastzit, ongeacht het verbruik. Een sim only abonnement is in de meeste gevallen echter maandelijks opzegbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.