Ads Top

KPN doet mee aan veiling Digitenne

KPN is één van de partijen die zich hebben ingeschreven voor de veiling van digitale ethertelevisie, daarmee hoopt KPN de licentie te verkrijgen tot 1 februari 2030. De huidige licentie van KPN loopt af op 31 januari 2017. Digitenne is en blijft een belangrijk product in het TV-aanbod van KPN dat voorziet in specifieke klantbehoeftes.

KPN wil Digitenne conform de nieuwe vergunningsvoorwaarden als innovatieve dienst in het volledige TV aanbod (naast iTV en Play. van KPN) verder ontwikkelen op basis van de nieuwe technologie DVBT2.

Gezien de krappe tijdslijnen pleitte KPN al eerder bij het Ministerie van Economische Zaken voor verlenging van de huidige vergunning om, ongeacht de uitkomst van de veiling, de continuïteit van de dienstverlening naar de honderdduizenden Digitenne klanten te waarborgen. De Minister geeft aan de continuïteit van belang te vinden, maar wil de vergunning pas verlengen als hier na de veiling aanleiding toe is.

Het verzoek tot verlenging van de vergunning is daarom door de Minister recentelijk afgewezen; KPN zal hier bezwaar tegen indienen, omdat dit niet in lijn is met het beleid van de Minister.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.